Riječanin Josip Vrlić večeras za Brazil protiv Hrvatske

Riječanin Josip Vrlić večeras za Brazil protiv Hrvatske

Josip Vrlić s brazilskom kapicom (desno) protiv Hrvatske (Foto: Pixsell)

Hrvatski vaterpolisti večeras od 20 sati i 10 minuta igraju četvrtfinale Olimpijskih igara protiv domaćina Brazila. U središtu pozornosti bit će hrvatski dvojac koji brani boje domaćina, izbornik Brazila Ratko Rudić i bivši vaterpolist Primorja, Riječanin Josip Vrlić.

Priča o Josipu Vrliću jedna je od najzanimljivijih uoči četvrtfinalnoga sraza između Hrvatske i Brazila. Bivši vaterpolist Primorja i trenutni član dubrovačkoga Juga prije tri godine otišao je u brazilski Fluminense, gdje je u sezoni 2013./2014. osvojio i naslov prvaka Brazila.

Posebno će zlatnim slovima biti upisana prošla sezona u kojoj je s Jugom osvojio četiri trofeja i u kojoj je u 45 odigranih utakmica postigao 60 pogodaka. Svojim sjajnim izvedbama svidio se i brazilskome izborniku Ratku Rudiću, koji ga je uvrstio u reprezentaciju Brazila za Olimpijske igre u Riju.

Josip nije dobio pravu priliku u dresu Hrvatske, pogotovo nakon što je bio najbolji igrač završnoga turnira Lige prvaka u Beogradu 2013. godine, kaže njegov brat, također vaterpolist, Mislav Vrlić. Bit će sigurno puno pomiješanih emocija, ističe Mislav te zaključuje: "Nadam se da će Josip odigrati dobru utakmicu i pokazati sve što zna, a tko god da pobijedi, ja ću biti zadovoljan." Poslušajte:

Mislav Vrlić: Bit će puno pomiješanih emocija, pripremio Ivan Ribarić

Komentari