Riječanka Dora Bassi srebrna na Europskom prvenstvu u plivanju perajama!

Riječanka Dora Bassi srebrna na Europskom prvenstvu u plivanju perajama! Riječanka Dora Bassi srebrna na Europskom prvenstvu u plivanju perajama!
Dora Bassi (Foto: privatni arhiv) Dora Bassi (Foto: privatni arhiv)
Prva je bila Ekaterina Mikhalushkina, druga Dorra Bassi, a treća Alena Parshina (Foto: privatni arhiv) Prva je bila Ekaterina Mikhalushkina, druga Dorra Bassi, a treća Alena Parshina (Foto: privatni arhiv)
Foto: privatni arhiv Foto: privatni arhiv

Dora Bassi (Foto: privatni arhiv)

Riječanka Dora Bassi na Europskom prvenstvu u plivanju perajama u Ioannini u Grčkoj osvojila je na 50 metara sf (surface-površina) srebrnu medalju s državnim rekordom 17.99. To je prva ženska medalja ikada u plivanju perajama koja je osvojena za Hrvatsku.

Plivanje perajama kao sportska disciplina kod nas postoji duže od 40 godina, a u svijetu više od 60 godina. Na natjecanju je sudjelovalo 19 država s više od 200 natjecatelja.

Dora Bassi diplomirala je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u zvanju magistra pedagogije i magistra edukacije fonetičar rehabilitator. Članica je Ronilačkog kluba Geronimo iz Zagreba, a trener joj je Talijan Rubes Levada.

Na ovom natjecanju koje je trajalo od 25. lipnja do 1. srpnja osvojila je drugi najbolji plasman na 100 sf gdje je bila četvrta s rezultatom 40.37, 16 stotinki iza treće plasirane. U štafeti mješovito (dvije žene, dva muškarca) osvojili su peto mjesto.

Komentari