Riječanka među najboljima u svjetskoj konkurenciji Laboratorija slave

Riječanka među najboljima u svjetskoj konkurenciji Laboratorija slave

Tea Rukavina, pjesnikinja s Građevine (Foto: Damir Tiljak / British council hr)

Tea Rukavina s Građevinskog fakulteta u Rijeci ove je godine završila među devet najboljih na natjecanju "Laboratorij slave" ili "FameLab" što ga već godinama organizira British council. Doznali smo kako je bilo u finalnom natjecanju mladih znanstvenika u Velikoj Britaniji.

FameLab je British council pokrenuo da nadahne, motivira i razvija mlade znanstvenike i inženjere u javnoj komunikaciji znanosti i tehnologije. Natjecatelji moraju u samo tri minute obrazložiti znanstvenu temu tako da ona slušateljima u dvorani bude zanimljiva kao priča kojoj žele doznati nastavak.

Tea Rukavina pobijedila je najprije na riječkom polufinalu natjecanja, a onda i u Zagrebu među natjecateljima iz cijele Hrvatske. I onda je otišla u Veliku Britaniju. U međuvremenu, pripremila je i održala predstavljanje svoje druge pjesničke zbirke "Plagijat".

Bila je student godine na Građevinskom fakultetu u Rijeci, dobila je dekanovu nagradu Građevinskog fakulteta u Zagrebu. Odbojkašica koja govori engleski i talijanski jezik piše i pjesme, a "Ornamenti" je naslov njene prve zbirke poezije.

Boravak u Britaniji bilo je neprocjenjivo iskustvo, kaže pjesnikinja koja voli mostove:

Komentari