Riječka bolnica prva uvodi bolničku putovnicu za ranjive skupine

Riječka bolnica prva uvodi bolničku putovnicu za ranjive skupine

Riječka bolnica prva uvodi bolničku putovnicu za ranjive skupine (Foto: Pixsell)

Riječki KBC prva je bolnica u Hrvatskoj koja uvodi bolničku putovnicu. I to za pacijente s poremećajem iz spektra autizma. U dokumentu će se nalazi ključne informacije o pacijentu bitne za razumijevanje njegovih potreba, načina komunikacije i ponašanja.

Bolničke putovnice zasad će dobiti 60 pacijenata, ali broj će rasti jer na području naše županije više je od 600 pacijenata s autizmom. Putovnice će se uskoro dodijeliti i ostalim posebno osjetljivim skupinama pacijenata.

"Svaki liječnik i medicinska sestra kada pristupa kartonu u elektronskoj formi ima uvid u informacije o specifičnosti pristupa pacijentu, kako se on uznemiri i kako se naposlijetnu najbolje smiri", rekao je doktor Dragan Lovrović, koordinator stručnog bolničkog time za izradu putovnice.

"Ova će putovnica omogućiti roditeljima, osobama s poremećajima iz spektra autizma i drugim ranjivim skupinama brži i lakši prolazak kroz bolničke i medicinske pretrage", rekla je Ivanka Pejić iz Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka. Poslušajte izjave:

Bolnička putovnica u Rijeci, pripremio Dražen Zima

Komentari