Riječka industrijska priča u Muzeju grada

Riječka industrijska priča u Muzeju grada Riječka industrijska priča u Muzeju grada
Velik interes Riječana za RIP (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Velik interes Riječana za RIP (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Jedan od izložaka (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Jedan od izložaka (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)
Svjetlosna instalacija u vrtu Muzeja (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka) Svjetlosna instalacija u vrtu Muzeja (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)

Riječka industrijska priča - skraćeno RIP – izložba je o povijesti riječke industrije što je otvorena večeras u Muzeju grada Rijeke. Izložba ostaje otvorena do 25. svibnja.

Namjera je izložbe mlade autorice Eme Aničić ukazati na važnost riječke industrijske baštine, počevši od 1750. godine do Drugoga svjetskog rata. Na jednome se mjestu prezentiraju napušteni, ali i neki još uvijek barem djelomice aktivni industrijski objekti.

Izložene su ekspresivne velike fotografije Stanislava Beličke, izvorne industrijske mašine za proizvodnju torpeda i fotografije postrojenja iz vremena u kojemu su radila i proizvodila. Scenografija muzeja također prati industrijski smisao priče.

Izložbu prati videomaterijal Kristijana Vučkovića i posebno skladana glazba Josipa Maršića i Zorana Medveda. Na otvorenju je udruga umjetnika Puzle izvela konceptualno-umjetnički performans Sviranje torpedu

S autoricom izložbe Emom Aničić razgovarala je Jelena Butković:

Komentari