Riječka kazališna scena: TRAFIK - 20 godina nezavisnosti

Riječka kazališna scena: TRAFIK - 20 godina nezavisnosti Riječka kazališna scena: TRAFIK - 20 godina nezavisnosti
Komadić torte?! (Foto: TRAFIK) Komadić torte?! (Foto: TRAFIK)

Kazalište TRAFIK - stalno u pokretu (Foto: TRAFIK)

Riječko Tranzicijsko-fikcijsko kazalište TRAFIK obilježava dvadeset godina na nezavisnoj izvedbenoj sceni. Obljetnički program počinje u 20 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a ulaz je slobodan.

Pod geslom "TRAFIK - 20 godina nezavisnosti", dio iz performansa "Travelogue", posljednje TRAFIK-ove produkcije autora i koreografa Žaka Valente, izvest će Iva Nerina Sibila, Eleonora Magdalena Vrdoljak i Toni FlegoPredstava se bavi upravo prijenosom generacija, a mladi plesni par Flego i Vrdoljak, koji naznačuju novu generaciju Trafikanata, nakon izvedbe će publiku i kolege počastiti slavljeničkom tortom.

O poziciji umjetnika i grupa izvan institucionalnog okvira govorit će teatrolog Andrej Mirčev, koji će održati predavanje o dvadeset godina nezavisnosti TRAFIK-a, a vizualna umjetnica Lara Badurina predstavit će publikaciju "Scenografije: subjekti i fantazmi". Riječ je o knjižici u kojoj su portretirani umjetnici koji su djelovali kroz TRAFIK.

Katalog je zamišljen i kao promocija Rijeke, jer se uz svakog člana vezuju fotografije lokacija grada čije su vedute, ulice, parkovi, trgovi, prolazi i atmosfere odredile načine, logiku i arhitekturu izvedbi.

Kolektiv TRAFIK-a čine umjetnici raznih profesija i iz različitih umjetničkih sredina, a predstave su gostovale na kazališnim festivalima diljem svijeta. Pamtimo "Hodača" izvedenog 1998. godine u pothodniku na riječkoj Piramidi, potom predstave "Europa pleše", "Kinopredstava", "Beaufortova ljestvica", "Pozdrav s Jadrana", "Gramatika", "Utjelovljenje", "Destinacija TRAFIK: Divljač", "Travelouge"... Nadamo se da slijede još mnoge!

Poslušajte što su, u povodu dvadesete obljetnice, u programu HRT - Radio Rijeke ispričali Trafikovci Žak Valenta i Andrej Mirčev:

Box in: Andrej Mirčev o 20 godins TRAFIK-a, pripremila Neva Funčić

Tris: Žak Valenta o 20 godina TRAFIK-a, pripremila Neva Funčić

Komentari