Riječka kazališta su otvorena - na internetu!

Riječka kazališta su otvorena - na internetu!

Foto: Pixsell / GKL Rijeka

U riječka kazališta možete otići, a da se sa svog omiljenog mjesta na kauču ni ne pomaknete. U HNK Ivana pl. Zajca i Gradskom kazalištu lutaka Rijeka smislili su kako program dovesti, naravno internetom, u domove publike.

Da bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama čak i sada, Gradsko kazalište lutaka Rijeka organizira program "Lutkarsko s kauča" - svakoga petka točno u podne, na službenoj internetskoj stranici i na Facebook profilu postavit će link putem kojeg će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta.

Program u petak 20. ožujka otvara nagrađivana predstava "Wanda Lavanda", autorice Jelene Tondini i redateljice Morane DolencPredstava će biti dostupna do idućeg petka 27. ožujka kada će je u podne zamijeniti druga. 

 

Novim uvjetima prilagodilo se i veliko riječko kazalište programom "Zajc uz vas" koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža.

Od petka 20. ožujka Zajc kreće s online programom Jutarnje selfie poezije. Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame govoriti poeziju. Arija je na rasporedu u podne. Svakog dana će solistica ili solist opernog ansambla izvesti jednu ariju uz osobnu posvetu.

U 20 sati svake večeri na rasporedu je Zajčić za laku noć, tijekom kojeg će glumci djeci pričati priču za laku noć. I to nije sve jer će u 22 sata program zaključiti Baletna insomnia, kratki plesni video.

Kazalištarci poručuju da grad bez kazališta zapravo - nije Grad. 

Komentari