Riječka premijera baleta "Heroj je umoran" u HNK Ivana pl. Zajca

Riječka premijera baleta "Heroj je umoran" u HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Riječka premijera baleta naslovljena "Heroj je umoran", u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i zagrebačkog Muzičkog bijenala, publika će nakon praizvedbe u Zagrebu, moći vidjeti večeras u 19:30 na velikoj sceni riječkog kazališta.

Koreografiju potpisuje jedan od najhvaljenijih europskih koreografa Giuseppe Spota. Ova predstava progovara o društvu današnjice kroz kontrast grupnih scena prožetih elektronskom glazbom koju potpisuje skladatelj Frano Đurović. Scenografkinja i kostimografkinja je Petra Pavičić, a oblikovatelj svjetla Nuno Salsinha.

Balet HNK Ivana pl. Zajca sudjeluje na 30. muzičkom biennalu Zagreb, jednom od najznačajnijih glazbenih festivala u Europi, koji je u potpunosti posvećen novoj glazbi svih žanrova. Dva suvremena umjetnika: kompozitor Frano Đurović i koreograf Guiseppe Spota iz Italije, stvaraju s Baletom novo i originalno umjetničko djelo, vođeni čvrstom idejom poticanja dijaloga među umjetnicima različitih kultura, ali i promicanja umjetničke raznolikosti.

Ljubitelji novih formi mogu uživati u svjetskom standardu glazbeno-plesne produkcije ispunjene kreativnošću, inventivnošću i suvremenošću, dotičući se problematike današnjeg života u urbanom i ubrzanom svijetu, sve više lišenom osobnog identiteta.

Premijera je večeras u 19:30, a reprize su predviđene za 17. i 18. travnja.

Komentari