Riječka premijera nagrađivanoga filma "Ne gledaj mi u pijat"

Riječka premijera nagrađivanoga filma "Ne gledaj mi u pijat" Riječka premijera nagrađivanoga filma "Ne gledaj mi u pijat"
Foto: Art-kino Croatia Foto: Art-kino Croatia
Foto: Art-kino Croatia Foto: Art-kino Croatia

Foto: Art-kino Croatia

U riječkome Art-kinu Croatia večeras će premijerno biti prikazan nagrađivani film "Ne gledaj mi u pijat" redateljice Hane Jušić, koja će ga i osobno predstaviti s glavnom glumicom Mijom Petričević i producenticom Ankicom Jurić Tilić.

Najsvježija u nizu nagrada za film Ne gledaj mi u pijat, četvrta u zadnja dva mjeseca, stiže iz Japana: nagradu za režiju dodijelio je jedan od najvećih azijskih filmskih festivala, Međunarodni filmski festival u Tokiju. Dosad je film Hane Jušić osvojio nagradu FEDEORA-e u Veneciji, posebno priznanje u Varšavi te nagradu za najbolji film u programu Meeting Point na festivalu u Valladolidu u Španjolskoj.

Hrvatsko-danski film prati obitelj Petković, čiji se članovi, nagurani u minijaturnome stanu, svakodnevno dovode do ludila. Kada dominantni otac doživi moždani udar, ulogu nove glave obitelji preuzima kći Marijana. Radeći dva posla, ona brine o neodgovornoj majci i usporenome bratu. Novi odnosi moći omogućuju joj da pronađe unutarnju snagu i napokon okusi slobodu. Marijana počinje istraživati svoju seksualnost i iskušavati vlastite granice, pomičići ih sve dalje. 

Na riječku premijeru, koja u Art-kinu Croatia počinje u 20 sati, dolazi i dio autorske ekipe nagrađivanoga filma Ne gledaj mi u pijat. Publici će ga predstaviti redateljica Hana Jušić te glavna glumica Mia Petričević.

Komentari