Riječka Radio Sova ugostila studente s radija iz Hrvatske i susjedstva

Riječka Radio Sova ugostila studente s radija iz Hrvatske i susjedstva Riječka Radio Sova ugostila studente s radija iz Hrvatske i susjedstva
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka
Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka Foto: Boris Kanazir / Radio Rijeka

Foto: Radio Sova, iz najavnog videa

Radio Sova, studentski radijski program Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, domaćin je 14. seminara studentskih radija "Hear Me". Sudjeluje četrdesetak mladih iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Radni program seminara održava se ovoga petka i subote na HRT Radio Rijeci i Filozofskom fakultetu u Kampusu. Riječki studenti dočekali su kolege s radija u Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku, Mostaru, Sarajevu, Podgorici, Ljubljani i Mariboru te im pripremili radionice, predavanja, tribine i izlete, ali i večernje zabave.

Studenti koji stvaraju radijski program, bilo na svojim sveučilištima, bilo u emisijama na lokalnim i regionalnim radijskim postajama, okupljaju se dvaput godišnje. To je izvrsna prilika za učenje, razmjenu iskustava i druženje mladih ljudi sa zajedničkom ljubavlju - radiom. Također, upoznaju različite gradove svoje i susjednih zemalja.

Radio Sova na okupljanjima studentskih radija sudjeluje od trećega susreta Hear Me, održanoga u Zagrebu u prosincu 2010. Riječki studenti - radijski novinari, tonski realizatori i glazbeni urednici već su jednom bili domaćini kolegama: organizirali su peti Hear me u rujnu 2011., kada su prvi put sudjelovali predstavnici iz inozemstva - Radio Študent iz Ljubljane.

Pogledajte kako je ekipa Radio Sove najavila seminar u Rijeci i poslušajte što od seminara očekuju Milica Petričević iz Podgorice i Robert Salčić iz Zagreba:

Hear me u Rijeci, pripremila Mirela Džafić

Komentari