Riječka skijašica Leona Popović zadobila vrlo teške ozljede koljena

Riječka skijašica Leona Popović zadobila vrlo teške ozljede koljena

Leona Popović (Foto: Željko Lukunić / Pixsell)

Hrvatska skijašica, 20-godišnja Riječanka Leona Popović (20) neće po dobrome pamtiti svoj prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama. Jučer je u prvoj veleslalomskoj utrci pala, a pretrage su pokazale tešku ozljedu koljena.

Magnetskom rezonancijom ustanovljena je potpuna ruptura prednjega križnog ligametna i djelomična ruptura medijalnoga kolateralnog ligamenta, a Leona Popović je nakon pregleda kazala kako očekuje da će oporavak nakon operacije trajati između pet i šest mjeseci.

"Prilično sam razočarana i tužna jer sam doživjela prilično tešku ozljedu koljena, koje je svima nama skijašima velika mana. Odmah sam znala da neće biti dobro, ali nadala sam se da nije tako strašno, sve dok nisam vidjela snimke i dok mi doktor nije rekao da je jako loše. Sada me očekuje operacija za koju se nadam da ću je obaviti što prije, a onda pet do šest mjeseci oporavka".

Popović je već druga hrvatska skijašica koja se ozlijedila u Pjongčangu - mlada Lana Zbašnik je još prije početka natjecanja ozlijedila koljeno na treningu.

Komentari