Riječke koalicije uoči izbora za vijeća mjesnih odbora

Riječke koalicije uoči izbora za vijeća mjesnih odbora

Izbori za vijeća mjesnih odbora su 19. listopada (Foto: Pixsell)

Sklapaju se stranačke koalicije uoči izbora za članove vijeća mjesnih odbora 19. listopada. U Rijeci su danas sklopljena dva saveza - udružile su se stranke desnog centra te regionalne stranke, obje u nastojanju da nadjačaju vladajuće.

U Rijeci je danas potpisan koalicijski sporazum pet stranaka desnog centra za zajednički nastup na izborima za članove vijeća mjesnih odbora u Rijeci 19. listopada. HDZ, HSS, HSP Ante Starčevića, Hrast i Blok Umirovljenici zajedno okupljanjem ukazuju na snagu koja dolazi s desne strane, rekao je predsjednik riječke organizacije HDZ-a Lucijan Vukelić. 

Podatak da je iskorišteno tek 40 posto sredstava namijenjenih mjesnim odborima ocijenio je sramotnim te naglasio da je HDZ okupio stranke za promjene koje su u gradu Rijeci jako potrebne. 

Kako bi za predstojeće izbore u mjesnim odborima Grada Rijeke imali što ravnopravniju utrku s SDP-om i HDZ-om, predstavnici regionalnih  stranaka  PGS-a, Liste za Rijeku, Akcije Mladih te Hrvatskih laburista - stranke rada danas su potpisali koalicijski sporazum. Zalagat će se, kažu, za decentralizaciju mjesne samouprave jer, kako tvrde, u Rijeci postoji alternativa koja može pametnije i poštenije upravljati gradom te mjesnom samoupravom.

Komentari