Riječke sinkro plivačice potvrdile da su - najbolje!

Riječke sinkro plivačice potvrdile da su - najbolje! Riječke sinkro plivačice potvrdile da su - najbolje!
Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris

Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris

Plivačice Primorje Aqua Marisa su, na Državnom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju, održanom 23. i 24. ožujka u Zagrebu, osvojile tri naslova državnih prvakinja i jedan naslov viceprvakinja i tako potvrdile da su najbolje u državi.

Zlatne medalje ponovo su osvojile uz velike bodovne razlike u odnosu na konkurenciju. S osvojena tri zlata i jednim srebrom Matea Butorac je najuspješnija juniorka Republike Hrvatske ove sezone, a potvrdila je i svoj status najbolje hrvatske sinkro plivačice.

Uz riječke sinkrice medalje su osvojile i plivačice zagrebačkog Medveščaka, Zagrebačkog sinkro kluba te Mladosti. 

Za Primorje Aqua Maris nastupile su: Matea Butorac, Petra JuranovićAni JurkovićMaria GlavačevićIvona StojšićIvana RadetićEnea ŠebeljaPaola Poklepović i Andrea Kosanović koje su osvojile naslov prvakinja u disciplinama 'tim' i 'kombinirana rutina'.

Trenerica juniorske ekipe Valeria Petrachina dovela ih je do uspjeda i u sezoni kada je polovica prošlogodišnje juniorske ekipe prešla u stariju kategoriju plivačica. Pomlađena juniorska ekipa zapravo se tek stvara, a ovi rezultati pokazuju da je pred njima još mnogo medalja i naslova.

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju nastavljaju se 27. travnja u Splitu prvenstvom za mlađe juniorke, a ova ekipa Primorja Aqua Marisa će nastupiti i na seniorskom državnom prvenstvu u Zagrebu 15. svibnja. Dio zlatne ekipe koji neće nastupiti u reprezentaciji bit će na tradicionalnom međunarodnom 19. Primorje synchro cupu koji će Klub Primorje Aqua Maris organizirati od 13. do 16. lipnja.

Komentari