Riječki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu

Riječki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu Riječki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu
Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka
Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka

Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka

Riječki motociklisti, članovi Facebook grupe "BikeRice i BikeRi", koja broji 1200 zaljubljenika u život na dva kotača, danas prosvjeduje protiv naplate mostarine na Krčkom mostu! Tijekom prijepodneva namjerno su usporavali prolaz preko mosta tako što su mostarinu plaćali u lipama.

Mnogi su motoristi platili kazne kada ih je, prije i nakon prijelaza mosta, dočekala prometna policija. Neki su platili kazne jer su se oglušili na upozorenje policije da na most ulaze samo kroz jedan od 4 otvorena ulaza ili zbog drugih razloga što ih je policija utvrdila nakon što su prešli most. Tijekom akcije, kolona za prijelaz mosta bila je duga oko 2 kilometra.

Ministar mora pomorstva i infrastrukture Oleg Butković to je prokomentirao rekavši da je svjestan kako postoji opravdana osnova da se mostarina ne naplaćuje, ali da otočani ipak ne plaćaju mostarinu iako je plaćaju svi ostali. Mogućnost ukidanja mostarine ipak postoji.

Butković je izjavio da su u tijeku pregovori sa Svjetskom bankom oko ukidanje naplate mostarine. "Dug cestarskog sektora je 5 i pol milijardi eura i takvu odluku ne možemo donijeti bez onih međunarodnih kreditora koji su nam pomogli u financiranju autocesta jer smo odustali od monetizacije i prodaje autocesta", rekao je ministar.

"Što se bajkera tiče, rade štetu i sebi i Hrvatskoj, a onaj koji to radi mora promisliti o tome što radi", zaključio je Butković.

"Idemo na kupanje, no! Sa sitnišem", rekao je Dragan Župan u ime bajkera i dodao kako je most odavno otplaćen. Poslušajte izjave i javljanje uživo Ive Črnjar Ivančan te razgovor Roberta Ferlina s predstavnikom BajkeRa Draganom Županom poslije akcije:

Dragan Župan: Most je odavno otplaćen, pripremila Lea Domijan Fišter

Butković: Rade štetu i sebi i Hrvatskoj, pripremila Lea Domijan Fišter

Bajkeri na Krčkom mostu, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Poslije svega, što dalje; pripremio Robert Ferlin

Komentari