Riječki Caritas trećemajcima priskočio u pomoć plaćanjem režija

Riječki Caritas trećemajcima priskočio u pomoć plaćanjem režija

Sestra Marija Faustina Kovačević, ravnateljica riječkog Caritasa (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Humanost na djelu uvijek je dobrodošla, a ovoga je puta potrebna radnicima 3. maja, koji već sedam mjeseci nisu primili plaću. Značajnoj pomoći Crvenoga križa i građana Rijeke, koji su još jednom pokazali veliko srce, pridružio se i Caritas Riječke nadbiskupije.

"Svi smo vidjeli situaciju koja je zadesila 3. maj", rekla je ravnateljica riječkog Caritasa sestra Marija Faustina Kovačević. "Nakon razgovora s ljudima iz sindikata i nakon što smo vidjeli da su Crveni križ i građani Rijeke prikupili određenu količinu hrane, mi smo sa svoje strane ponudili financijsku pomoć u plaćanju režija jer smo saznali da su mnogi pred izbacivanjem iz stana ili pred isključenjem struje, pa da ne dođe do situacije da netko mora izaći iz stana ili da mu isključe ono što je najpotrebnije", kaže sestra Marija Faustina.

"Prema kriterijima koje je definirao Caritas kanalizirali smo desetak imena radnika koji su u najtežoj situaciji", rekao je sindikalac 3. maja Juraj Šoljić i naglasio kako zahvaljuje Caritasu i svim dobrim ljudima koji pomažu 3. maju.

Ipak, najveća pomoć ovim bi radnicima bila da svoj kruh sami zarađuju radeći ono što najbolje znaju - gradeći brodove. Samo im treba šansa. Javlja Olivera Vinković:

Caritas za 3. maj, pripremila Olivera Vinković

Komentari