Riječki HDZ: možda ćemo tražiti Obersnelovu ostavku

Riječki HDZ: možda ćemo tražiti Obersnelovu ostavku

Tea Čaljkušić Mance, Hrvoje Burić i Ivan Bogdanić (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel osramotio je grad na dan sv. Vida i to je samo jedan od razloga zašto bi trebao podnijeti ostavku, rečeno je danas u riječkom HDZ-u.

Ispad riječkog gradonačelnika pred novinarom HRT-a je za svaku osudu, istaknuo je HDZ-ov Hrvoje Burić i dodao da će možda tražiti ostavku zbog nekulturnog ponašanja.

A ostavku bi Obersnel trebao podnijeti i zbog toga što štiti upravu Energa, tvrdi HDZ. Kupnja AMG Adrie bila je loš poslovni potez. Gradnja energane na kampusu trebala je početi još 9. siječnja, a nije pomaknut ni kamenčić. Kratkoročne obveze Energa su preko 120 milijuna kuna, a lanjski prihod je 113 milijuna, što znači da takva tvrtka ne može tržišno opstati i stoga iz HDZ-a upozoravaju na mogućnost njihova stečaja.

Tri prevare Energa prema građanima koji redovito plaćaju prirez te korisnicima usluga te tvrtke trebale bi biti dovoljne, ističe Burić, da ostavke podnesu i gradonačelnik i uprava tvrtke. Na pitanje hoće li gradonačelnikovu ostavku stranka i zatražiti, Burić podsjeća da je gradonačelnik praktički nesmjenjiv prema trenutnom izbornom zakonu u kojem je propisan referendum na koji bi trebalo izaći 50 posto birača. Poslušajte prilog:  

Komentari