Riječki karneval: dinamični vikend pred nama

Riječki karneval: dinamični vikend pred nama Riječki karneval: dinamični vikend pred nama
S današnje konferencije za novinare u TZ grada Rijeke (Foto: TZ grada Rijeke) S današnje konferencije za novinare u TZ grada Rijeke (Foto: TZ grada Rijeke)

Prošlogodišnji Rally na riječkom Korzu (Foto: Tatjana Sandalj/Radio Rijeka)

Još su tri vikenda do završetka petog godišnjeg doba. Dovoljno je vremena da se svi događaji 31. riječkog karnevala ležerno mogu organizirati, ali pokušate li stići na sve, teško da ćete uspjeti. To mogu samo Super Meštar Tony i njegova kraljica. Ono na što biste svakako trebali doći je predstavljanje 23. Maškaranog rallya Pariz-Bakar na riječkom Korzu.

Najstarija sportska manifestacija Riječkog karnevala, Maškarani rally Pariz-Bakar bit će održan u subotu 15. veljače. Start je iz Ulice Krimeja, pokraj Pariza u 10:30, a od 11 do 11:30 svi sudionici će se predstaviti na riječkom Korzu. U podne ih očekuju u Kostreni gdje će na parkiralištu kod skretanja za Paveke voziti prvu vožnju spretnosti. U 12:30 već ih očekuju u Bakru na drugoj vožnji spretnosti, a proglašenje najboljih, sportaša i karnevalista, bit će u 15:30.

Prijave za sudjelovanje na Rallyu još traju, do sada ih je stiglo četrdesetak, uglavnom iz Rijeke i okolice, ali i Lošinja, Varaždina i Zagreba, a organizatori iz Autokluba Rijeka očekuju dvjestotinjak maškaranih sudionika te između 60 i 70 maškaranih vozila. A obzirom na vremenske neprilike i količine oborina možda u Maškaranom rallyu najbolje prođe kakva amfibija.

Nedjelja će biti uvod u dječju karnevalsku povorku koju će predvoditi princ i princeza, a oni će biti izabrani u Tower Centru Rijeka u programu što će na četvrtom katu početi u 16:30. Svi koji se ne stignu prijaviti za taj izbor, a samo 35 prvoprijavljenih ući će u konkurenciju, moći će se zabavljati na drugom katu Towera uz karaoke, klaunove i slične zanimacije. Programi 31. Riječkog karnevala dostupni su ovdje.

Organizatori 31. Riječkog karnevala podsjećaju na maškarane promenade petkom poslijepodne i subotom prijepodne i pozivaju karnevalske grupe koje u promenadama žele sudjelovati da im se jave. Ovoga petka na Korzu će biti Vavek parićani iz Matulja, a u subotu Grobnički dondolaši. Karnevalske grupe pozivaju i na sudjelovanje u prvim maškaranim karaokama što će od 20. veljače biti u ZTC-u. Za pjevanje pred sturčnim klapskim sudom do sada se prijavilo trinaest karnevalskih grupa. 

O Maškaranom rallyu govori Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, a stručna suradnica riječke Turističke zajednice Ines Boban Štiglić podsjeća na dobrovoljno darivanje krvi 19. veljače:  

Tomislav Šepić: Maškarani rally, pripremila Tatjana Sandalj

Ines Boban Štiglić: karnevalisti daruju krv, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari