Riječki karneval počinje 17. siječnja i traje do 5. ožujka

Riječki karneval počinje 17. siječnja i traje do 5. ožujka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Tek što je završila velika gradska manifestacija Rijeka advent počinje nova - međunarodni riječki karneval. Grad će iz proračuna izdvojiti 150 tisuća kuna i svu moguću logistiku. Karneval počinje 17. siječnja i trajat će do 5. ožujka.

Riječ je o manifestaciji koja će dogodine otvoriti projekt Europske prijestolnice kulture pa će i TZ grada Rijeke više izdvojiti za međunarodnu promociju, rečeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela.

Karneval počinje 17. siječnja i trajat će do 5. ožujka. Međunarodna karnevalska povorka je na programu prve nedjelje u ožujku. Bit će stotinjak karnevalskih grupa, od toga 15 međunarodnih. Četiri alegorijska kola nabavila je Turistička zajednica grada Rijeke.

U međuvremenu nas očekuju: svaki vikend karnevalske zabave u Domu Zamet i Pašac te u šatoru na Delti. Osim toga, najprije izbor kraljice karnevala, dječja povorka, snowboard carneval session, D.J. carneval session, utrka Pariz - Bakar, kazališni vrtuljak, maškarani Pehin i cijeli niz događanja u organizaciji pojedinih udruga.

Brojna su i humanitarna događanja od kojih je najznačajniji bal u Guvernerovoj palači od kojeg je prihod namijenjen opremanju Klinike za dječju kirurgiju. 

Više o programu i događanjima potražite na internetskim stranicama Riječkog karnevala.

Komentari