Riječki lutkari trijumfirali su na Malom Maruliću!

Riječki lutkari trijumfirali su na Malom Maruliću!

Prizor iz najbolje predstave ovogodišnjeg Malog Marulića: "Avanture maloga Juju" (Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)

12. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić završio je u petak u Splitu dodjelom nagrada najboljima, a šest od sedam nagrada stručnog žirija dobili su riječki lutkari. Gradsko kazalište lutaka Rijeka je na Malom Maruliću nastupilo s dvije predstave "Avanture maloga Juju" i "Zamrznute pjesme".

Splitski trijumf nastavak je uspješnog proljeća riječkih lutkara koji je počeo dodjelom Povelje za životno djelo "Zvonko Festini" za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva članu riječkog ansambla Zlatku Viciću. Nagradu je primio u ponedjeljak, u Vukovaru, na 24. Lutkarskom proljeću.

"Avanture maloga Juju" su najbolja festivalska predstava u cjelini, a stručni žiri nagradio je Alenu Pavlović za izuzetni umjetnički doprinos i ostvarenje za likovno oblikovanje (scenografija, objekti, kostimi, lutke) obaju predstava.

Selektor festivala ove godine bio je Ivan Plazibat, a u stručnom ocjenjivačkom sudu bili su: Marija Sekelez, Igor TretinjakSelma SpahićSiniša Novković i dr. Višnja Kašić Rogošić.

Mario Jakšić u ulozi Jujua je najbolji glumac, a za tu predstavu su Ivana Đula i Milica Sinkauz napravile i najbolju adaptaciju teksta.

Tamara Kučinović je potpisala i tekst i režiju predstave "Zamrznute pjesme" i nagrađena je u obje kategorije.

Osam predstava bilo je u konkurenciji za nagrade Malog Marulića, a dječji žiri nagradio je Zagrebačko kazalište mladih za predstavu "Zdrav i čist dom, to je baš po mom".

Zadovoljstvo uspješnim tjednom ne krije ravnateljica GKL-a Rijeka Magdalena Lupi Alvir, poslušajte:

Riječki lutkari, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari