Riječki Online zbor snimio pjesmu "Kraljice neba, raduj se"

Riječki Online zbor snimio pjesmu "Kraljice neba, raduj se"

Foto: Goran KOvačić / Pixsell

Istoga dana kad se na balkonima i prozorima pjevala "Moja domovina", skupina riječkih glazbenika povezanih u Viber grupu došla je na ideju snimiti nešto skupa, naravno svaki iz svog stana. Riječ je mahom o ljudima koji su 1991. bili članovi Putokaza.

Govori tako o početku jedan od idejnih začetnika i pjevača Andrej Babić. Uz njega, svoje su glasove poslali Vivien Galletta, Sandra Valenčić, Anđela Jeličić Krajcar, Mira Štefančić, Kristina Ujčić Čučak, Vesna Živković, Kristina Jurman Ferlin, Voljen Grbac, Petar Čučak i Alan Poropat.

Sve je to zaokružio i dodao završni touch nezaobilazni Aleksandar Valenčić. A vidjeti i poslušati kako to izgleda možete OVDJE.

Pjesma koju smo otpjevali je tradicionalna uskrsna "Kraljice neba, raduj se", koju smo mi odjenuli u malo drugačije, gospel ruho, u skladu s našim iskustvima i nastupima u posljednjih tridesetak godina.

Za prateći vizual bio je zadužen, naravno, Voljen Grbac koji je i umjetnički fotograf pa smo odlučili napraviti jedan kolaž od tih veličanstvenih crkava koje je Voljen snimao i snimki naših glupiranja kroz godine, a koje smo na brzinu pobrali u starim kompjuterskim fajlovima.

Nemamo pretenzije za nekakvom svjetskom turnejom, ovo radimo jer nam je doma dosadno, ali budući da se predstavljamo na radiju i na YouTubeu, morali smo izabrati ime pa smo se nazvali Online zbor, jer zapravo to i jesmo, govori Babić u razgovoru kojeg poslušajte u nastavku:

Riječki Online zbor, pripremio Albert Petrović

Komentari