Riječki PGS: Prva sušačka gimnazija je podružnica Riječke nadbiskupije!

Riječki PGS: Prva sušačka gimnazija je podružnica Riječke nadbiskupije!

Foto: Olivera Vinković / HR Radio Rijeka

Što se događa s perjanicama riječkih srednjih škola, Gimnazijom Andrije Mohorovičića i Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom, pitali su se danas na konferenciji za novinare riječki PGS-ovci, komentirajući nedavne događaje.

Govoreći o slučaju nastavnika biologije u Gimnaziji Mohorovičić te odvijanju mise u prostorima Sušačke gimnazije u Rijeci govorila je predsjednica PGS-a Rijeka Tea Mičić Badurina.

"Smatram da je legitimno postaviti pitanje svim nadležnima kako je moguće da se u 21. stoljeću kroz program i djelovanje zapravo promiče crkvene dogme. U rukovodstvu Prve hrvatske sušačke gimnazije očito nema ničeg spornog u tome da se u prostorima škole jednostavno održavaju mise. Doduše, meni se već neko vrijeme čini da je Prva sušačka gimnazija zapravo podružnica Riječke nadbiskupije", kaže Mičić Badurina.

Dodaje da na drugoj strani imamo Prirodoslovno-matematičku gimnaziju Andrije Mohorovičića u kojoj profesor biologije zbunjuje učenike dovodeći u pitanje teoriju evolucije, tvrdi da je Zemlja centar svemira, tvrdi da ne postoji globalno zatopljenje i sve ono što je suprotno znanstvenim dokazima i činjenicama.

Bilo bi dobro znati koji su zapravo mehanizmi kontrole kroz koje bi trebao proći svaki nastavni kadar, čija je to odgovornost i koje su sankcije, kažu PGS-ovci koji će na aktualnom satu sljedeće sjednice Županijske skupštine postaviti to pitanje jer je Županija osnivač srednjih škola. Poslušajte izjavu:

Tea Mičić Badurina o riječkim školama, pripremila Olivera Vinković

Komentari