Riječki skladatelji i solisti - koncertna večer na ponos gradu

Riječki skladatelji i solisti - koncertna večer na ponos gradu

Foto: Pixsell

"Riječki skladatelji i solisti" naziv je prvog koncerta kojim je u Hrvatskome narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca otvoren "Festival 130", svečanost obilježavanje 130. godišnjice otvorenja zgrade riječkoga kazališta.

Koncert je udružio riječke umjetničke snage, pet reproduktivnih umjetnika svjetskog renomea: pijanista Gorana Filipeca, violiniste Marca Grazianija i Krunoslava Marića, studenta skladatelja Juraja Marka Žerovnika  te dirigenta i skladatelja Zorana Juranića. Uz njih se predstavio i poznati violinist Goran Končar, poklonivši publici Koncert za violinu i orkestar riječkog skladatelja Josipa Kaplana.

U programu su izvedena i djela Ive Mačeka i Zorana Juranića, riječkih skladatelja, kao i Bele Bartoka i Camile Saint-Saensa. Suvremeni, disonatni zvuci svidjeli su se publici, a posebno treba istaknuti savršenu lakoću uživljene interpretacije i čistu tehniku pijanista Gorana Filipeca i violinista Marca Grazianija, koje je oduševljena publika dugo nagrađivala srdačnim pljeskom i uzvicima bravo."

Riječki orkestar je pod ritmičnom rukom maestra Juranića još jednom pokazao da je dorastao svakom glazbenom zadatku, pa je ova koncertna večer bila na ponos svim Riječanima i gradu na Rječini, u kojoj su davno postavljeni profesionalni glazbeni temelji na kojima gradimo budućnost.

Komentari