Riječki turistički rekordi: ovoga ljeta više od sto tisuća noćenja

Riječki turistički rekordi: ovoga ljeta više od sto tisuća noćenja

Foto: TZ Rijeka

U Rijeci se ostvaruje rekordna turistička godina! Nakon odličnih ljetnih rezultata, pozitivan trend nastavlja se i u devetom mjesecu. U lipnju je bilo 25 posto više noćenja nego lani u isto vrijeme, u srpnju 30 posto, a u kolovozu 22 posto više.

Od sredine lipnja do sredine rujna ostvarena su rekordna 104.442 noćenja, što je 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Smještajni kapaciteti u Rijeci u nekoliko su navrata bili popunjeni do zadnjeg mjesta, posebice za blagdana Vele Gospe, kada je u gradu boravio veliki broj hodočasnika. 

Od ukupnoga broja turista, stranaca je 89, a domaćih 11 posto. Najviše su noćenja ostvarili Talijani, zatim Nijemci, Španjolci, Francuzi i Poljaci. Većinom su birali smještaj u hotelima, a slijedi privatni smještaj s rekordnim povećanjem noćenja od 58 posto u odnosu na lani. Hosteli su treći, prenoćišta četvrti, a kampovi peti izbor turista u Rijeci. Zabilježeno je i 33 posto više nekomercijalnih noćenja kod prijatelja i rodbine.

Najviše u Rijeku dolaze turisti od 19 do 30 godina, kojih je stiglo 27 posto više nego lani. Svih je dobnih skupina ove godine u grad stiglo više nego prošle godine, pa i onih najmlađih – Rijeku je, u pratnji odraslih, posjetilo čak 35 posto više djece uzrasta do 12 godina.

Komentari