Riječko Sveučilište - dvjestotinjak jesenskih upisnih mjesta

Riječko Sveučilište - dvjestotinjak jesenskih upisnih mjesta

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Pravo upisa na studijske programe u ljetnom upisnom roku ostvarilo je nešto više od 30 tisuća kandidata, a konačne rang-liste za upis objavljene su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr, priopćila je danas Agencija za znanost i visoko obrazovanje. Gotovo 20 tisuća studenata uspjelo je upisati program koji im je bio prioritet.

Za jesenski rok ostalo je slobodno 6967 mjesta. Po podacima iz Nacionalnog informacijskog sustava prijave na visoka učilišta, nakon objave konačnih rang-lista za upis na studijske programe visokih učilišta u ljetnom roku, na Sveučilištu u Zagrebu ostala su slobodna 1103 mjesta, na Sveučilištu u Splitu 548, a na Sveučilištu u Rijeci 264 mjesta. Na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ima još 410 mjesta, na Sveučilištu u Zadru 118, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli 349 mjesta, a na Sveučilištu u Dubrovniku 48 mjesta.

Kandidati koji u ljetnom roku nisu ostvarili pravo upisa na željeni studijski program mogu se prijaviti za jesenski rok na studijske programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta i za koje je visoko učilište odlučilo provesti jesenski upisni rok.

Prijave za upis na studijske programe u jesenskom roku počet će 22. srpnja i trajat će do 21. rujna 2014. ili do roka koji odredi visoko učilište.

Komentari