Riječkom KBC-u tri milijuna kuna za hitne građevinske radove

Riječkom KBC-u tri milijuna kuna za hitne građevinske radove

Foto: Pero Lovrović/PIXSELL

Tri milijuna kuna pomoći za hitne građevinske radove bit će uplaćeno riječkom KBC-u, a milijun i 700 tisuća ide dodatno za Gorski kotar, za razne namijene. Odluka je to Županijske skupštine Primorsko-goranske županije, koja je, uz protivljenje sedam HDZ-ovih vijećnika i jedan suzdržani glas laburista, prihvatila prijedlog rebalansa proračuna.

Županijski proračun raste za 27 milijuna. Od toga je 22 milijuna kuna prebačeno iz prošle godine i raspoređeno na već ugovorene projekte. Preraspoređeno je deset milijuna kuna, odnosno oko 3% proračuna.

Gotovo četiri i pol milijuna kuna ove godine namijenjeno je za dogradnju doma za starije osobe u Voloskom, obnovu doma na Kantridi i Centra Fortica; 800 tisuća za dva nova vozila za hitnu pomoć; 275 tisuća za dežurstvo ambulante u Cambierijevoj; 250 tisuća za dužobalnu liniju Rijeka - Dubrovnik, dodatnih 150 tisuća kuna bit će uloženo u pripremu vatrogasne sezone što počinje 1. lipnja, a milijun i pol ide dodatno u uređenje Platka.

Dobra je vijest da su proračunski prihodi stabilni. Poslušajte što je o dodatnim ulaganjima izjavio župan Zlatko Komadina:

Komentari