RIJEKA 2020: Odabrani članovi prvog Vijeća građana

RIJEKA 2020: Odabrani članovi prvog Vijeća građana RIJEKA 2020: Odabrani članovi prvog Vijeća građana
Foto: Rijeka 2020 Foto: Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020

Kampanja "Uključi se!“ kojom se želi aktivirati čim veći broj građana i građanki Rijeke i Primorsko-goranske županije u projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, jučer je dobila i svoje prve rezultate. Putem javne lutrije održane u RiHubu odabrani su članovi prvog Vijeća građana.

Vijeće građana predstavlja stanovnike Rijeke u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a njegova je uloga odlučivanje o prijedlozima pristiglih tijekom kampanje. Riječ je o prijedlozima koje građani i udruge mogu do 23. studenoga prijaviti putem programa Civilnih inicijativa i Zelenog vala, a članovi Vijeća odabrat će one najbolje koji će potom dobiti financijsku potporu za realizaciju.

Vijeće građana biralo se nasumičnim odabirom te broji 15 članova podijeljenih u 8 kategorija s obzirom na starosnu skupinu i spol. Ambasadori Rijeke, Sonja Balaško i Joel Aničić, javnom su lutrijom izvukli sljedeća imena: Elvis Vaupotić, Ivan Bystryakov, Noa Jelić Matošević, Velentino Klarić, Daniela Maria Genc, Dona Bueno, Ella Bukvić, Serena Vanić, Ervin Grujić, Josip Jukić, Marko Veronica, Nino Krvavica, Adriana Licardo Luketić, Ana Kersulić, Gordana Saršon, Maja Vizjak, Alan Dešić, Dragan Džoić, Loredana Varljen, Mira Jelčić, Mirjana Kovačić, Silvija Skorić Vujnović, Berislav Markov, Marijan Janković, Miljenko Smokvina, Slobodan Petrović, Enza Vaccaro, Jadranka Balen, Ljiljana Majer -Pejnović i Nina Silov.

Vijeće građana svoj prvi sastanak ima zakazan za 19. studenog, nakon čega će za članove biti organizirana edukacija o načinu rada u Vijeću te o programima Civilne inicijative i Zeleni val, a također će ih se upoznati s kriterijima i idejama vodiljama koje će im poslužiti kao smjernice za što kvalitetniji rad i donošenje što boljih odluka.

Kampanja "Uključi se!" ide dalje, prijedlozi za programe Civilnih inicijativa i Zelenog vala mogu se prijaviti do 23. studenog, a sve dodatne informacije moguće je dobiti na stranici www.rijeka2020.eu/ukljucise, posjetom RiHubu (Ivana Grohovca 1/A – bivši Bernardi) od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati, a pomoć je moguće zatražiti i elektroničkim putem na e-adresi ukljucise@rijeka2020.eu ili na broj telefona 091 60 60 095.

Komentari