Rijeka Boat Show i 9. festival Fiumare za zadnji vikend rujna u Rijeci

Rijeka Boat Show i 9. festival Fiumare za zadnji vikend rujna u Rijeci Rijeka Boat Show i 9. festival Fiumare za zadnji vikend rujna u Rijeci
Vincek, Vukorepa, Brajan, Mohović, Babić, Črnjarić, Filipović, Bezić i Boban Štiglić najavili su bogat program (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka) Vincek, Vukorepa, Brajan, Mohović, Babić, Črnjarić, Filipović, Bezić i Boban Štiglić najavili su bogat program (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Pripreme na Gatu Karoline Riječke (Foto: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka)

Na Gatu Karoline Riječke ovog vikenda, od petka 24. do nedjelje 26. rujna, održat će se Rijeka Boat Show i 9. festival Fiumare, kvarnerski festival mora i pomorske tradicije. Tradicijske vještine će pronaći mjesto uz nautičke novitete u riječkoj luci.

Rijeka Boat Show otvara vrata na Gatu Karoline Riječke u petak 24. rujna u 10 sati, a nautički noviteti moći će se razgledati do nedjelje 26. rujna u 17:30. Ulaznica će koštati uobičajenih 20 kuna, a za djecu je ulaz na nautičku smotru besplatan, najavio je direktor sajma Ivan Črnjarić te istaknuo zadovoljstvo interesom izlagača.

Katalog Rijeka Boat Showa bit će objavljen u dnevnom tisku u četvrtak, a cjelovit program festivala Fiumare možete pogledati OVDJE ili u nastavku.

Sav raspoloživi prostor na gatu je rasprodan, a broj izlagača se utrostručio u poslijednje tri godine. Uz slogan "Grad je luka, luka je grad" očekuju nas noviteti hrvatske male brodogradnje kao i novosti svjetskih nautičkih brendova te mnogo prateće opreme za plovidbu i ribolov.

Uz atraktivna mala plovila i velike jahte, na istočnom dijelu Gata moći će se na festivalu Fiumare razgledati obnovljene tradicijske barke, plovila koja su novo ruho dobila u sklopu projekta Arca Adriatica. Na 9. kvarnerskom festivalu mora i pomorske tradicije sudjelovat će znalci starih pomorskih zanata, čije će vještine posjetitelji moći i svojim rukama isprobati.

Novost je bogat program za djecu, u koji su uključeni Dječja kuća i Gradska knjižnica Rijeka, najavio je suorganizator Fiumare Robert Mohović. Uz učenike i studente Pomorske škole i Pomorskog fakulteta u Rijeci, uključeni su i tradicijski brodograditelji, brodomaketari, jedrari, a i mnoga druga zanimanja.

Roditelji i djeca moći će jedriti i veslati, naučiti vezivati čvorove, krpati mreže, ali i kušati tradicionalna jela pripremljena od dnevnog ulova s riječke ribarnice, u sklopu Fiumare Gastro priredbe. Poslušajte najave:

Črnjarić i Mohović: dođite u riječku luku, pripremila Neva Funčić

Komentari