Rijeka: dvadesetogodišnja tradicija etno smotre i 5. Porto Etno

Rijeka: dvadesetogodišnja tradicija etno smotre i 5. Porto Etno

Organizatori Porto Etno festivala pred novinarima (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i TZ Grada, na Trgu Riječke rezolucije slijedi peto izdanje Porto Etno festivala svjetske glazbe i gastronomije - ove godine, zbog epidemiloških mjera, bez gastronomije. Zato je folklorni program izuzetno bogat!

Ulaznice za Porto Etno festival možete, po cijeni od 100 kuna za večer, nabaviti na mojekarte.hr ili kupovinom na Trgu Riječke rezolucije. Program provjerite OVDJE.

Rijeka je s pravom ponosna na sve što je u proteklih 20 godina ostvarila surađujući s više od 20 ogranizranih udruga nacionalnih manjina i zajednica. To je pravo bogatstvo luke različitosti i sretni smo zbog međunarodnoga karaktera našega Festivala, rečno je na konferenciji za novinare u srijedu.

U petak 25. lipnja, na Trgu nastupi manjina sa svojim instrumentalistima, potom Lela Kaplowitz Trio, Dunja Knebl i Roko Margeta te kućni bend Porto Etno Orkestar.

Drugi dan, subota, također od 19 sati, Nina Kraljić Trio, samo za festival prilagođene etno stvari i onda slijedi, kaže glazbeni selektor Festivala Zoran Majstorović, prava poslastica. Poslušajte:

Zoran Majstorović najavljuje raritet u svjetskim razmjerima, pripremio Josip Kmrpotić

Komentari