Rijeka: Imate li pravo na besplatne udžbenike?

Rijeka: Imate li pravo na besplatne udžbenike?

Foto: Ivica Galović / Pixsell

Prijave za dobivanje besplatnih udžbenika za iduću školsku godinu, po novoj odluci Grada Rijeke o socijalnoj skrbi, traju do 21. rujna. Grad je osigurao 75 posto više sredstava nego lani, a i broj korisnika će narasti.

Grad Rijeka je za besplatne udžbenike osigurao milijun i 900 tisuća kuna. Po odluci riječkoga Gradskog vijeća, cenzus za dvočlanu obitelj raste s 2.900 kuna na 5.075, za tročlanu s 3.900 na 6.825, a za četveročlanu je 8.750 kuna. 

Poklon-bon za nabavu knjiga mogu dobiti socijalno ugroženi građani čija su djeca polaznici osnovne škole. Vrijednost bonova je od 250 do 1000 kuna, ovisno o razredu koji dijete pohađa i uvjetu socijalnog programa koji kućanstvo ili dijete zadovoljava. Više o uvjetima i o tome kako do udžbenika možete doznati ovdje ili u prostoru gradske uprave na Titovom trgu 3. 

Svi korisnici dužni su čuvati dobivene školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine. Treba ih odnijeti u skladište Crvenog križa.

Očekuje se povećanje broja korisnika besplatnih udžbenika za 90 posto, rekla je pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković i objasnila tko, po novom, na njih ima pravo, poslušajte:

Karla Mušković: Tko ima pravo na beslatne udžbenike?, pripremila Blanka Uzelac

Komentari