Rijeka: istražni zatvor trojici koji su oteli i zlostavljali mladića

Rijeka: istražni zatvor trojici koji su oteli i zlostavljali mladića

Foto: PIXSELL

Protiv trojice mladića osumnjičenih da su na blagdan Božića na području Gorskog kotara oteli, zlostavljali i ozlijedili mladića, podnesena je kaznena prijava, nakon čega su ispitani i određen im je jednomjesečni istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci priopćilo je da je primilo je kaznenu prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv trojice hrvatskih državljana (1991., 1994. i 1992.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i spolnog odnošaja bez pristanka u pokušaju, nakon čega su osumnjičenici ispitani.

U priopćenju se navodi da su osumnjičeni da su 25. prosinca 2015. zajedno i dogovorno, na silu uvukli jednog mladića u vozilo, udarali ga šakama po glavi i tijelu, na obazirući se na njegove molbe da ga puste. Trojicu se tereti da su u jednom trenutku pokušali s oštećenikom ostvariti odnos, što je on odbio, a potom su ga izvukli iz vozila, uz prijetnje daljnjim fizičkim napadom ako događaj prijavi policiji. Mladić je ozlijeđen, kaže se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv trojice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, a, kao navode mediji, sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio im je mjesec dana istražnog zatvora i mjeru zabrane približavanja žrtvi.

 

 

Komentari