Rijeka jedan od 54 europska grada sudionika Noći europske kinematografije

Rijeka jedan od 54 europska grada sudionika Noći europske kinematografije

Foto: Pixsell

Rijeka je jedan od 54 europska grada odabrana za sudjelovanje u filmskoj manifestaciji Noć europske kinematografije u prvom tjednu prosinca, doznaje se iz riječkog Art-kina, u kojem će se održati manifestacija.

Proslava europske filmske kulture priredit će se uz hrvatsko premijerno kino prikazivanje filma Kena Loacha "Oprostite, mimoišli smo se", 4. prosinca. Ulaz na projekciju i sve popratne sadržaje za posjetitelje je slobodan.

Drugo izdanje Noći europske kinematografije organizira Kreativna Europa MEDIA - program potpore europskog audiovizualnog sektora EU i Europa Cinemas, a njome se želi proslaviti bogatstvo europske filmske kulture te je približiti građanima. Održava se od 2. do 6. prosinca, a u svih 54 kina očekuje se posjet ukupno više od 14.500 gledatelja.

Socijalna drama uvaženog britanskog redatelja Kena Loacha "Oprostite, mimošli smo se", govoreći o dostavljaču koji želi poslovnu samostalnost i sigurniju budućnost svojoj obitelji, oštro kritički oslikava suvremeno kapitalističko društvo koje uništava radničku srednju klasu. Nakon projekcije filma predviđen je popratni razgovor filmskih kritičara Deana Šoše i Dragana Rubeše.

Komentari