"Rijeka moj grad": besplatni koncert za Rijeku EPK i 120 godina Novog lista

"Rijeka moj grad": besplatni koncert za Rijeku EPK i 120 godina Novog lista

Foto: Rijeka, moj grad FB

Organizatori večerašnjega velikog besplatnog koncerta na Korzu, Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture i Novi list, pozivaju sugrađane na koncert u povodu početka godine Europske prijestolnice kulture i 120. obljetnice Novog lista 2020. godine - od 19 sati na Trgu 128. brigade HV-a.

Na koncertu će biti podijeljeno dvije tisuće zastava EPK s preporukom građanima da ih istaknu na vidljiva mjesta. Direktorica Rijeke 2020 Emina Višnić je rekla da tako s ponosom mogu pokazati da pripadaju jedinstvenoj Rijeci - luci različitosti.

"Građani Rijeke i okolice imaju mnogo razloga za ponos, pa se nadam da će zastave koje će im biti podijeljene osvanuti na pročeljima zgrada, balkonima i prozorima. Ovaj koncert posvećujemo Riječanima i to je naša zajednička proslava iščekivanja 2020. godine", istaknula je. 

Posjetitelji će moći dobiti i svoj primjerak informativne brošure o EPK te reizdanja prvog broja Novog lista od 2. siječnja 1900. godine.

"Nije mala stvar obilježiti 120. godišnjicu izlaženja, posebno u turbulentnim vremenima" istaknula je direktorica marketinga Novog lista Silvija Gerc Vodopija. "Novi list je sigurno jedna od sastavnica riječkog identiteta, ona koja je kroz više od stoljeća bilježila sve značajne i velike povijesne trenutke grada na Rječini, a titula koju preuzimamo iduće godine jedan je od najznačajnijih trenutaka u povijesti Rijeke", rekla je.

Na koncertu nastupaju riječke grupe Let 3, Turisti, Nord i Gerila te superbend Ri-Val s pjesmom "Moj grad", posvećenom EPK u Rijeci, a predstavit će se i videospot pjesme u režiji Radoslava Jovanova Gonza te program EPK u audiovizualnoj prezentaciji.

Poslušajte izjave direktorice Rijeke 2020 Emine Višnić, autora pjesme "Moj grad" i člana bendova Ri val i Turisti Vlade Simčića Vave te Zorana Prodanovića Prlje iz Leta 3:

Višnić: Pravi pravcati riječki koncert, pripremio Albert Petrović

Vava o koncertu, pripremio Albert Petrović

Prlja o koncertu, pripremio Albert Petrović

Komentari