Rijeka - operna meka: u HNK stižu njemački turisti, ljubitelji opere

Rijeka - operna meka: u HNK stižu njemački turisti, ljubitelji opere Rijeka - operna meka: u HNK stižu njemački turisti, ljubitelji opere
Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

"Rijeka - turistička operna meka" novi je projekt HNK Ivana plemenitog Zajca u Rijeci i turističkih agencija RB Travel iz Hrvatske i Wolff Ost Reisen iz Bavarske kako bi turisti, koji posjećuju Rijeku, mogli doživjeti i kazališni život našega grada.

Riječka Opera u suradnji s tim dvjema turističkim agencijama već večeras na predstavu "Figarov pir" dovodi 10 autobusa gostiju iz Njemačke, dok će u jesen u Rijeku i na Kvarner stići više od 3 tisuće njemačkih turista, ljubitelja opere na Puccini trilogiju - "Madama Butterfly", "Tosca" i "La Boheme".

"Ti naslovi su idealni za širu publiku, za one koji vole operu, pogotovo za ovo naše podneblje i idealni su za naš ansmbl. Za sva tri naslova imat ćemo samo jednog gostujućeg umjetnika pjevača, a svi ostali su članovi našeg ansambla", ravnatelj Opere Petar Kovačić.

"Našim strateškim marketinškim planom i strategijom razvoja turizma je definirano uređenje kulturne turističke ponude i sam njen plasman na tržište, stoga baš te aktivnosti koje provodi TZ Kvarnera su spajanje domaćih i stranih turoperatera koji spajaju programe. Ja sam inače gost ovog kazališta, pogotovo opera i koncerata i stvarno svjedočim da sve više čujem strane jezike kroz foaje, kroz pauze i to je sigurno rezultat svih ovih poduzetih aktivnosti", rekla je Vlasta Mastrović iz TZ Kvarnera. Poslušajte:

 

Rijeka - operna meka, pripremila Olivera Vinković

Komentari