Rijeka postala dio globalne inicijative za smanjenje broja beskućnika

Rijeka postala dio globalne inicijative za smanjenje broja beskućnika Rijeka postala dio globalne inicijative za smanjenje broja beskućnika
Louise Casey (u sredini) danas u Primorsko-goranskoj županiji (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka) Louise Casey (u sredini) danas u Primorsko-goranskoj županiji (Foto: Iva Pavletić Crnić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Pixsell

Globalna inicijativa "Mjesto koje zovemo dom", usmjerena radikalnom smanjenu broja beskućnika, provodi se i u Rijeci, koja je tako jedan od 12 svjetskih gradova uključenih u ovu plemenitu inicijativu.

Tim povodom danas je u Rijeci Louise Casey podijelila iskustvo svog uspješnog rada za vladu Velike Britanije u rješavanju ključnih socijalnih problema. 

Tijekom posljednjih 17 godina je Casey, koja nosi počasnu titulu britanske dame, bila ključni čimbenik znatnih društvenih promjena. Ove promjene utemeljene su na njezinom iskustvu u vođenju britanske karitativne organizacije usmjerene beskućnicima. Zahvaljujući njezinom zauzimanju i idejama, u Engleskoj je broj beskućnika smanjen za dvije trećine.

Louise Casey jedna je od pokretača Instituta za globalno beskućništvo, utemeljenog s ciljem rješavanja beskućništva na globalnoj razini, te je također članica upravnog odbora međunarodne karitativne organizacije Depaul, čiji predstavnici djeluju i u Rijeci, provodeći program u Kući utočišta, dnevnom centru za beskućnike. 

Poslušajte što nam je Louise Casey rekla nakon sastanka sa županom Zlatkom Komadinom:

Casey: U manje od tri godine značajno smo smanjili broj beskućnika, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari