U prometnoj nesreći poginuo Davor Sever, glasnogovornik HNK Rijeke

U prometnoj nesreći poginuo Davor Sever, glasnogovornik HNK Rijeke

Davor Sever (1977. - 2015.) / Foto: Pixsell

Teško ozlijeđeni Davor Sever (38), stradao u prometnoj nesreći kod tunela Trsat na riječkoj zaobilaznici, preminuo je u riječkom KBC-u.

Nesreća se dogodila na izlasku iz tunela Trsat, prije račvanja za Zagreb i Križišće. Prema riječima očevidaca, jedan od vozača automobila je, pogriješivši smjer, krenuo vozilom unatrag, zbog čega su ostali automobili morali naglo usporiti.

U tim je okolnostima skuter, nakon izlaska iz tunela, naglo skrenuo ulijevo i udario u metalni odbojnik. Davor Sever zadobio je teške tjelesne ozljede i bio prevezen u KBC Rijeka, gdje mu, nažalost, više nisu mogli pomoći.

Davor Sever nekoliko je godina radio kao sportski novinar u redakciji Radio Rijeke, odakle ga je profesionalni put odveo u televizijski eter. Prije dvije godine pridružio se Nogometnom klubu Rijeka kao glasnogovornik.

Trenuci su to u kojima se osjećamo bespomoćno i tupo, sve što ostaje su sjećanja. Uzalud nam svi apeli, upozorenja, čak i dosadna ponavljanja - Davor Sever više ih ne može čuti.

I nema tužnije priče od one o čovjeku kojega više nema i čije je srce kucalo onako po našu, medijski. Pristojan i fin, vrlo dobar u poslu, vrlo zadovoljan u životu, na pragu četrdesetih. 

Vruće poslijepodne i prokleta sekunda koja ruši sve što može. Mi ćemo ga - kao i sve ostale medijske kuće u kojima je ostavio dio sebe - čuvati u nekoj našoj maloj škatulici.

Ali lako za nas, najteže je obitelji jer tu ide ona besmislena rečenica - život ide dalje... Uvijek se u ovakvim tragedijama pitam - a kamo dalje?

Rujevica i Kantrida šute, na pragu je Jadranski derbi, čini mi se - u drugom je planu, jedno će mjesto na Rujevici biti prazno, staza do njega bit će pusta i puna suza... i ne samo ove subote.

Vozači - devetorica poginulih od početka godine na našim cestama, od njih devetorice, petorica su vozili motocikle i mopede, među njima i Davor Sever.

Noćas će s neba padati zvijezde sv. Lovre, jedna od njih, nažalost, bit će i zvijezda Davora Severa. Počivaj u miru..!

Komentari