Rijeka: prvi vrtić bez glutena u Hrvatskoj!

Rijeka: prvi vrtić bez glutena u Hrvatskoj! Rijeka: prvi vrtić bez glutena u Hrvatskoj!
Marina Milinović i slikovnica (Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka) Marina Milinović i slikovnica (Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka)
Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka
Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka
Kekse bez glutena molim! (Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka) Kekse bez glutena molim! (Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka)
Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka

Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka

Rijeka se može podičiti prvim dječjim vrtićem s bezglutenskom kuhinjom u Hrvatskoj. Riječ je o Dječjem vrtiću Kvarner na riječkoj Kalvariji.

Kvarner je jedini vrtić s bezglutenskom kuhinjom i to u vrijeme kada niti jedan restoran u Hrvatskoj ne priprema hranu bez glutena. Bezglutenska hrana jedini je način borbe s celijakijom, bolešću o kojoj se malo zna.

Slikovnica Marine Milinović ''Bez glutena, molim!'' prvo je hrvatsko izdanje toga žanra koje zabavnom i edukativnom pričom za čitatelje svih uzrasta tematizira celijakiju. 

Autorica slikovnice je i članica Udruge oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije, a najavila je još tri slikovnice o bolesnoj djevojčici koja oaobnim iskustvima educira čitatelje o bolesti kojoj je jedini lijek doživotna bezglutenska dijeta.

Planiraju se i razne radionice te kazališna predstava bazirana na slikovnici "Bez glutena, molim". Poslušajte što je u vrtiću Kvarner zabilježila Ivana Bilen: 

Komentari