Rijeka Sempre Allegro - zbor za sve generacije i glazbu bez granica

Rijeka Sempre Allegro - zbor za sve generacije i glazbu bez granica Rijeka Sempre Allegro - zbor za sve generacije i glazbu bez granica
Helga, Mario, Magda i Goran u studiju Radio Rijeke (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Helga, Mario, Magda i Goran u studiju Radio Rijeke (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Rijeka Sempre Allegro prije jednog od koncerata (Foto: Rijeka Sempre Allegro / Facebook)

Uz Dan zaštitnice glazbe, svete Cecilije, na nedeljni obed u programu Radio Rijeke došli su predstavnici Mješovitog pjevačkog zbora Rijeka Sempre Allegro koji slavi petu godišnjicu postojanja i okuplja članove u dobi od srednjoškolaca do umirovljenika.

Na prvu probu došle su 24 osobe, a tijekom pet godina zbor je narastao na četrdesetak članova, puno nastupao, još više probao i osvajao brojne nagrade.

Između ostaloga, mogu se pohvaliti nastupom i suradnjom sa Šibenskim pjevačkim društvom Kolo na kojem su izvodili i Carminu Buranu, a cijeli taj program nadaju se ponoviti i pred riječkom publikom. 

Mješoviti pjevački zbor Rijeka Sempre Allegro možete čuti na, obljetničkom koncertu u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja u Rijeci 29. studenoga u 20 sati uz slobodan ulaz ili božićnom koncertu u Kapucinskoj crkvi 15. prosinca.

U međuvremenu, slušajte ih i gledajte na linku u nastavku te slušajte kako su na nedeljnemu obedu su s Mariom Lipovšekom o zboru govorili maestra Helga Dukarić Dangubić te članovi Magda Tomljanović i Goran Gotlibović:

Na obedu: Rijeka Sempre Allegro, pripremio Mario Lipovšek

Komentari