Rijeku u trećem pretkolu očekuje gruzijska Čihura ili škotski Aberdeen

Rijeku u trećem pretkolu očekuje gruzijska Čihura ili škotski Aberdeen

Foto: UEFA

Nogometaši Rijeke saznali su potencijalne protivnike u trećem pretkolu Europske lige. Bijeli će igrati protiv boljeg iz ogleda gruzijske Čihure i škotskog Aberdeena. Prva utakmica igrat će se na Rujevici 8. kolovoza, dok će uzvrat biti tjedan dan poslije 15. kolovoza.

Škotski Aberdeen itekako je poznati protivnik budući da su Bijeli prije četiri godine u drugom pretkolu istog natjecanja ispali nakon dvije utakmice. U prvom ogledu na Kantridi, Škoti su slavili s uvjerljivih 3:0, dok je u uzvratu bilo 2:2 iako je Rijeka golovima Tomasova i Kvržića vodila 2:0. Osim Kvržića od sadašnjeg kadra igrača protiv Aberdeena je igrao još samo Ivan Tomečak.

Škotska momčad natjecanje je započela već u prvom pretkolu gdje su prošli finski Rovaniemi s dvaput po 2:1. Inače, u prošloj sezoni završili su na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice iza Celtica, Rangersa i Kilmarnocka. U svojoj povijesti četiri su puta bili prvaci Škotske, zadnji put davne 1985. godine pod vodstvom legendarnog Sir Alexa Fergusona.

S druge strane, gruzijska Čihura dolazi iz malog gradića Sačkerea koji broji svega 4 tisuće stanovnika. U svojem prvenstvu završili su na četvrtom mjestu iza Dinamovog protivnika Saburtala, Dinamo Tbilisija i Torpeda iz Kutaisija. U svojoj povijesti bili su samo jednom u trećem pretkolu Europske lige u sezoni 2014/15 kada su u drugom pretkolu izbacili turski Bursaspor. U ovoj sezoni europski put su započeli prolaskom pored luksemburške Fole Esch.

Komentari