Rođendanski koncert Vida Veljaka: 20 godina s violončelom

Rođendanski koncert Vida Veljaka: 20 godina s violončelom

Vid Veljak u našem studiju (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Mladi riječki violončelist Vid Veljak večeras u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci priređuje svečani rođendanski koncert s prijateljima, naziva "20 godina s violončelom". Izvedba je zakazana za 19:30 sati, a ulaz se ne naplaćuje.

Vid Veljak potječe iz riječke glazbene obitelji i kaže: "Glazbom sam okružen još od vremena kad sam bio jako mali. S godinu ili dvije, pričao mi je tata, tijekom  njegovih proba, tražio sam da sviram s njim, pa sam uzeo gudalo.  Oduvijek sam mislio da ću svirati kontrabas, pogotovo jer mi je tata na njemu uvijek svirao divan 'Bumbarov let'. Ali, kad me odveo pred orkestar, vidio sam violončelo - kontrabas za kojim se sjedi - i to je odredilo moj glazbeni odabir", kaže mladi glazbenik.

Uz njega će na večerašnjem koncertu nastupiti i pijanistica Dora Iveković, klapa Vinćace iz Novog Vinodolskog te MajaNataša i Valter Veljak, sestre i otac mladog violončeliste.

Vid Veljak član je Kvarteta Veljak te osnivač i član Riječkoga klavirskog trija. Trenutno radi kao vođa violončela u Dubrovačkom simfonijskom orkestru. Svirao je u Italiji, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Portugalu i Kini, a dobitnik je i brojnih međunarodnih nagrada.

Poslušajte što nam je Vid Veljak rekao o koncertu i svojim umjetničkim planovima:

Vid Veljak: 20 godina s violončelom, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari