Romeo i Julija: najslavniji ljubavni par prvi put na riječkoj opernoj sceni

Romeo i Julija: najslavniji ljubavni par prvi put na riječkoj opernoj sceni Romeo i Julija: najslavniji ljubavni par prvi put na riječkoj opernoj sceni
Anamarija Knego i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc) Anamarija Knego i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc)
Anamarija Knego i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc) Anamarija Knego i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc)
Aljaž Farasin, Michael Wilmering (Foto: HNK Zajc) Aljaž Farasin, Michael Wilmering (Foto: HNK Zajc)
Dario Bercich i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca (Foto: HNK Zajc) Dario Bercich i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca (Foto: HNK Zajc)
Ivana Srbljan, Michael Wilmering, Ivan Šimatović, Marko Fortunato (Foto: HNK Zajc) Ivana Srbljan, Michael Wilmering, Ivan Šimatović, Marko Fortunato (Foto: HNK Zajc)

Anamarija Knego i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc)

U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca sve je spremno za premijeru opere "Romeo i Julija" Charlesa Gounoda. Riječ je o koprodukcijskom projektu Opere HNK Zajca, Teatra Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni.

Izvedbom će ravnati talijanski maestro Paolo Olmi, a predstavu režira Marin Blažević koji ističe da su, iako je riječ o tragediji, dramaturški i režijski istaknuli Shakespeareove humorne elemente. 

Za vizualni dojam ovoga puta bili su zaduženi kostimografkinja Sandra Dekanić te scenograf i oblikovatelj svjetla Alan Vukelić koji je obavio velik i zahtjevan posao. Redatelj Blažević naglašava da, upravo zahvaljujući svjetlu i više od tisuću njegovih izmjena, scenografija "...kao da kuca u ritmu zaljubljenih srca".

U tijeku priprema projekta autorski tim je shvatio da ovu operu slavnog francuskog skladatelja nikad nije premijerno izveo riječki ansambl, pa dakle, u riječkoj praizvedbi Gounodova djela naslovne role pjevaju prvaci riječkog opernog ansambla: Juliju Anamarija Knego i Romea Aljaž Farasin

Poslije riječke praizvedbe koja je na programu večeras, 12. siječnja u 18 sati, ansambl će put Ravenne, a na riječkoj sceni bit će opet 24. siječnja. Konferenciju za novinare održali su uz jednu od proba, pa poslušajte dio atmosfere:

Box in: "Romeo i Julija", pripremila Tatjana Sandalj

Komentari