Sanjkanje sve popularniji sport u Gorskom kotaru!

Sanjkanje sve popularniji sport u Gorskom kotaru!

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

U Gorskom kotaru su tijekom protekloga vikenda organizirana čak tri natjecanja u sanjkanju, a da bi sanjkanje moglo biti dio sportsko-turističke ponude za sva četiri godišnja doba ozbiljno najavljuju u Općini Lokve.

Prva su ovosezonska natjecanja na stazi kod Lokvarskoga jezera, koju su u Lokvama nazvali Hrvatskim sanjkaškim centrom Jezero, organizirana već dan nakon što je, početkom veljače, obilniji snijeg zabijelio goransko područje. Uz jezero se, potom, natjecateljski nije sanjkalo samo vikendom, već i tijekom tjedna.

Dosad su za infrastrukturno uređenje staze kod Lokava Primorsko-goranska županija i Općina Lokve uložile po 100, a Hrvatska turistička zajednica 80 tisuća kuna. S još stotinjak dodatnih, te ukupno 400 do 500 tisuća kuna ulaganja, projekt bi u velikoj mjeri bio zaokružen, vjeruje lokvarski općinski načelnik Toni Štimac, te priželjkuje da će već ove godine zaživjeti i privatna ulaganja u trenutačno zatvoreni motel koji se nalazi uz stazu.

Staza Jezero je kandidirana kao mjesto održavanja utrke Svjetskoga sanjkaškog kupa u ljetnoj varijanti sanjkanja na kotačima. To bi potvrdilo da ovaj oblik ponude može funkcionirati tijekom cijele godine, kaže općinski načelnik Štimac te dodaje kako su ulaganja u sanjkališta ipak manja nego u pripremu skijaških staza. Oba sadržaja, zaključuje, pridonose turističkoj raznolikosti Gorskoga kotara.

Poslušajte prilog:

Razvoj goranskih sanjkališta, pripremio Nenad Lučić

Komentari