Šarar: Ima zainteresiranih za obnovu Galeba; ponovit ćemo natječaj

Šarar: Ima zainteresiranih za obnovu Galeba; ponovit ćemo natječaj

Foto: Pixsell

Nakon što se na natječaj za obnovu kulturnog dobra Republike Hrvatske broda Galeb u Rijeci javilo samo brodogradilište Viktor Lenac, s dvostruko skupljom ponudom od procijenjene vrijednosti radova, natječaj je poništen.

Umjesto procijenjenih 27 milijuna i 665 tisuća kuna, Lenac traži gotovo 60 milijuna, te je Grad u potrazi za povoljnijom ponudom. Vezani rokovima, europskim obavezama i troškovnikom radova napravljenim za potrebe apliciranja na europski natječaj, Grad mora dobiti povoljniju ponudu.

"Naša je želja, koja još uvijek može biti aktualna, da brod u svibnju ili lipnju bude otvoren, no s obzirom na novonastale okolnosti ne bih imao ništa protiv da to otvorenje bude bilo kada u 2020. godini, što neće ugroziti projekt EPK jer na samom brodu nisu predviđene druge aktivnosti osim što će on biti izložbeni eksponat", kaže gradski pročelnik za kulturu Ivan Šarar.  

Dodaje da ima dovoljno informacija iz raznih sfera poslovnog i brodograđevnog sektora koje pokazuju da ima zainteresiranih za obnovu Galeba. "Kod brodogradnje na sjevernom Jadranu je nezgodno to što sve sliči na monopol, no možemo doskočiti tome", uvjeren je Šarar i dodaje da će natječaj biti ponovljen. Poslušajte razgovor:

Šarar o natječaju za obnovu Galeba, pripremila Lea Domijan Fišter

Komentari