Šarar: Jednom fetom kruha treba nahraniti ozbiljnu količinu gladnih

Šarar: Jednom fetom kruha treba nahraniti ozbiljnu količinu gladnih

Andrej Poropat, Vojko Obersnel i Ivan Šarar tijekom obilaska gradilišta Dječje kuće polovinom siječnja (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Što sa dovršenim zgradama, ako se u njima ne mogu odvijati programi i ako nema publike? Tako razmišlja riječki pročelnik za kulturu Ivan Šarar koji je u emisiji "Grad i Vi, dragi Vi" komentirao rasprave o tome učiniti s programima Rijeke Europske prijestolnice kulture u doba pandemije.

Proteklih dana je žestoka rasprava u virtualnom prostoru rezultirala najprije otvorenim pismom zaposlenika tvrtke "Rijeka 2020", partnera i sudionika u stvaranju programa EPK i njihovim zahtijevom da se odustane od najavljene obustave većeg dijela aktivnosti projekta. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na to je odgovorio da Grad Rijeka nije obustavio većinu aktivnosti na projektu EPK nego je realizaciju kulturno-umjetničkog programa obustavio virus. Više o tome pronađite OVDJE.

Pročelnik za kulturu Ivan Šarar razumije da se o programu koji je pripreman godinama govori ostrašćeno jer to samo pokazuje koliko je ljudima stalo, ali mu se isto tako: "čini nepristojnim inzistirati da se nešto mora u trenutku kada treba spašavati živu glavu."

Možda uskoro shvatimo da novac ne kola, da nitko ništa ne zarađuje, naglasio je pročelnik, pa nije čudno da vijesti o mogućem dovršetku radova na Palači Šećerane i Dječjoj kući ne vesele.

EPK je, kao druženje velikog broja ljudi, postao nemoguća misija, istaknuo je Šarar. Onima koji tvrde da se online moglo učiniti više poručuje da riječke ustanove imaju online programe, a tvrtka "Rijeka 2020" nije kreativna tvrtka.

"Imamo nemoguću misiju da moramo sa jednom fetom kruha nahraniti ozbiljnu količinu gladnih, a svi gladni su, što su gladniji to su više ljuti. Samo strpljenje i razumijevanje će nam pomoć", rekao je pročelnik Šarar, a više poslušajte u nastavku:

Šarar: Jednom fetom kruha treba nahraniti ozbiljnu količinu gladnih, pripremio Josip Krmpotić

Komentari