Sedam godina Kotar teatra uz Kotar SEZONU!4

Sedam godina Kotar teatra uz Kotar SEZONU!4

Jedan od osnivača Kotar teatra Matija Kezele na balkonu Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka)

Sedma godišnjica djelovanja Kotar teatra, jedinog profesionalnog kazališta u Gorskom kotaru, bit će u četvrtak proslavljena na Kazališnoj sceni Pero Kvrgić u Delnicama. U Radničkom domu u 20 sati Kotar teatar ugostit će predstavu "Pluća" teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak.

Predstavu "Pluća" režirala je Aida Bukvić, a izvode je Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Predstava u Delnicama gostuje u sklopu Kotar SEZONA!4 projekta jer Kotar teatar poziva "Dišimo kulturu punim plućima!".

Kotar teatar je umjetnička organizacija koju su 2012. godine osnovali profesionalni glumci: Matija Kezele, Marija Kolb i Silvio Vovk s ciljem proizvodnje i distribucije kulturnih sadržaja u regiji Gorski kotar.

U relativno kratkom vremenu, uz podršku relevantnih institucija u kulturi, tim Kotar teatra postigao je zapažene rezultate za što je primio godišnju Nagradu Grada Delnice za postignuća u kulturnom sektoru.

Od 2017. godine sudjeluje na projektu "27 susjedstava" u sklopu Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture kao jedan od predstavnika delničkog susjedstva.

Kotar teatar dosada je uspješno producirao sedam kazališno-filmskih festivala Kotar FEST! te dvije kazališne predstave: "Moja nuklearna ljubav" i "Čudak Šumek". Proteklih nekoliko godina sustavno rade i na projektu Kotar SEZONA! čiji je cilj kontinuirano dovođenje raznolikog kulturnog programa u Gorski kotar.

Poslušajte kako o svemu govori osnivač Kotar teatra Matija Kezele:

Matija Kezele: Pripremamo i treću premijeru, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari