Šezdeset godina Psihijatrijske bolnice Rab

Šezdeset godina Psihijatrijske bolnice Rab

Foto: Psihijatrijska bolnica Rab

Psihijatrijska bolnica Rab već 60 godina liječi pacijente s duševnim poremećajima. Povodom obljetnice ondje je danas održana svečana akademija.

Svaki čovjek u životu prođe neku duševnu krizu, a čak četvrtina pučanstva proživi veliki depresivni poremećaj. Dio njih sam se izliječi, jednome dijelu treba ambulantna pomoć, a nekima i bolničko liječenje. O njima u Psihijatrijskoj bolnici Rab skrbe već 60 godina.

Bolnica ima regionalni karakter, nastavna je baza za čak pet fakulteta, a kroz nju je prošlo više od 40 tisuća pacijenata. Danas zapošljava 250 djelatnika i uspješno pokazuje da stigma koja općenito prati psihijatriju, pa onda i takve bolnice, nije opravdana, kaže ravnateljica Psihijatrijske bolnice Rab Vesna Šendula Jengić.

"Smatramo da u današnje vrijeme, s obzirom na suvremene metode, da smo samo jedna stanica na putu koji proživimo s našim pacijentima. Svaki uspješan povratak u društvo i izlječenje je za nas najveća radost i slava", rekla je na svečanom obilježavanju šest desetljeća rada rapske bolnice ravnateljica Šendula Jengić.

Komentari