Sezonski vlakovi na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split od kraja svibnja

Sezonski vlakovi na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split od kraja svibnja Sezonski vlakovi na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split od kraja svibnja
Foto: Hrvatska turistička zajednica Foto: Hrvatska turistička zajednica

Foto: Hrvatska turistička zajednica

Prvi međunarodni vlak na relaciji Prag - Zagreb - Rijeka/Split krenut će iz Praga 28. svibnja, a do sada je prodano 25 tisuća karata. U četvrtak je potpisan ugovor o suradnji između Regio Jeta i HŽPP o uvođenju sezonskih vlakova na toj relaciji.

Prošlogodišnjom uspješnom suradnjom na relaciji Prag – Rijeka – Prag vlakovima je prevezeno više od 60 tisuća putnika.

176 planiranih vlakova vozit će od 28. svibnja do 30. rujna. U svibnju, lipnju i rujnu vozit će tri puta tjedno u oba smjera, a u srpnju i kolovozu svakodnevno. U 15 vagona može se prevesti najviše 650 putnika te bicikli. 

Vlasnik i predsjednik uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura je prigodom potpisivanja ugovora podsjetio da su prošlogodišnji vlakovi bili prosječno pounjeni više od 90 posto.

Predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić dodao je da su zadovoljni prošlogodišnjim uspjehom ove godine odlučili proširiti ponudu pa će putnici iz Češke, Slovačke i Mađarske, osim u Rijeku, moći putovati do Zagreba i Splita. 

Istovremeno, putnici će iz Hrvatske moći, uz povoljne cijene putovanja, posjetiti Budimpeštu, Bratislavu i Prag. 

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić naglasio je da je prošlogodišnja željeznička linija znatno pridonijela turističkim rezultatima s češkog tržišta, na Kvarneru i u ostatku Hrvatske. Kako rezervacija i prodaja karata ide odlično, tako se Staničić nada da ćemo nadmašiti prošlogodišnji rezultat od 3,5 milijuna turističkih noćenja iz Češke. 

Karte za relaciju Prag – Rijeka/Rijeka – Prag mogu se kupiti po cijeni od 23 EUR za mjesto u vagonu sa sjedalima, odnosno od 31 EUR u vagonu za spavanje, za relaciju Prag – Split/Split – Prag od 35 EUR u vagonu sa sjedalima, odnosno od 42 EUR u vagonu za spavanje. Karte za vlak mogu se kupiti i od/do Zagreba i Budimpešte te na relacijama Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Dostupne su putem aplikacije RegioJet i na blagajnama HŽPP-a na zagrebačkom glavnom kolodvoru, u Rijeci i Splitu, a u cijenu su uključene dodatne usluge u vlaku: voda, kava, doručak, Wi-Fi. U cijenu karte uključen je i prijevoz autobusima iz Gračaca, Rijeke te Splita do drugih destinacija na jadranskoj obali.

Komentari