Sinoćnje nevrijeme izazvalo štete u Istri, na Kvarneru velike količine kiše

Sinoćnje nevrijeme izazvalo štete u Istri, na Kvarneru velike količine kiše

Potopljena riva u Vodicama (Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell)

Dijelove Jadrana sinoć je zahvatilo novo nevrijeme s olujnim jugom, plimom i jakim udarima vjetra. U Vodicama je bila poplavljena riva, a Umag je, osim obilne kiše, pogodio i olujni vjetar koji je rušio drveće i crjepove sa zgrada.

Jaki naleti vjetra u užem centru Umaga srušili su šest stabala, oštećena je zgrada Grada, a na intervencije su izašle javna i dobrovoljna vatrogasna postrojba Umag, čiji vatrogasci održavaju i obranu od mora u starom gradu, gdje su postavljeni nasipi i vreće, doznajemo od vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Dina Kozlevca.

Na području Labina su naleti vjetra u užem središtu grada razbili dva krova, a komadi krovova su pri padu oštetili desetak automobila. Drugi dijelovi Istre bili su mirni, rekao je Kozlevac.

Na Kvarneru i u Gorskome kotaru do jutros u 7 sati palo je izuzetno puno kiše. U protekla 24 sata na Zavižanu je palo 105 litara kiše po četvornome metru, u Crnom Lugu 67 litara, Otočcu 64, Delnicama 56, Begovu Razdolju 52, na aerodromu na Krku 37, u Pagu 36, Rabu 34, Kukuljanovu 33, Bakru 30, Poreču i Senju 29, a u Pazinu i Rijeci 27 litara kiše, navela je jutros meteorologinja Pomorskog meterološkog centra Rijeka Josipa Kuzmić.

Danas nas očekuju nove obilne oborine, na moru nevere, a navečer i krajem dana jugo će ponovno jačati, zbog čega je Državni hidrometorološki zavod za sjeverni je Jadran izdao crveno upozorenje, naglasila je Kuzmić.

U Gorskome kotaru zabilježen je rast vodostaja rijeka, no nakon slabljenja oborina, vodostaj Kupe u gornjem toku jutros opada i gotovo je pola metra niži od razine uvođenja zaštitnih mjera.

Komentari