Siromaštvo prijeti trećini građana Hrvatske

Siromaštvo prijeti trećini građana Hrvatske

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

4410 kuna mjesečno za četveročlano, a 2100 kuna za samačko kućanstvo potrebne su za prelazak granice rizika od siromaštva, koje prijeti trećini građana Hrvatske, upozoravaju laburisti.

Više od polovice stanovništva Primorsko-goranske županije nije radno aktivno, a nezaposlenih je u Rijeci gotovo 13 tisuća, podsjetili su riječki laburisti u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv siromaštva. Zatražili su što hitnije predstavljanje nove socijalne karte županije s jasnim ciljevima i definiranim provođenjem socijalne politike.

Gradske vlasti su pozvali na aktivniju socijalnu politiku jer je sada glavnina tereta na volonterima. Za prihvatilišta i pučke kuhinje Grad Rijeka ove je godine predvidio milijun kuna, od čega, prema njihovim saznanjima, 160 tisuća ide privatilištu Ruže sv. Franje i pučkoj kuhinji.

Ove je godine uz potporu Grada otvoreno i drugo prihvatilište Oaza, a laburisti su najavili da će zatražiti detaljan izvještaj o poslovanju i financiranju toga prihvatilišta. Javlja Saša Vuksan:

Komentari