Sjajan uspjeh riječkih plivača: novi državni rekord na Svjetskom prvenstvu!

Sjajan uspjeh riječkih plivača: novi državni rekord na Svjetskom prvenstvu!

Foto: Ronilački klub Nevera

Hrvatski reprezentativci, senior Vid Stipković (2000.) i junior Florijan Sandalj (2001.), članovi Ronilačkog kluba Nevera, vratili su se s 20. svjetskog prvenstva u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje se od 17. do 20. srpnja održalo u Beogradu.

Uz Neveraše za hrvatsku reprezentaciju u Beogradu plivali su i Riječanka Dora Bassi, juniorka Petra Šoštarić VulićLuka Đurđ i Marko Sremec iz RK Geronimo iz Zagreba, Adrijan Omičević Filip Strikinac iz zagrebačkog Kometa te Valentina Cafolla iz RSK Mladost Medulin.

Vid Stipković isplivao je dva nova seniorska hrvatska državna rekorda. U disciplini 1500 metara plivanje perajama je rezultatom 13:38,50 skinuo 14 godina star rekord Roberta Čupeva i osvojio 18. mjesto, dok je na 800 metara, rezultatom 6:52,81, za nevjerojatnih 4,28 sekundi popravio vlastiti rekord iz svibnja ove godine i plasirao se na 15. mjesto.

Florijan Sandalj je osvojio 12. mjesto u štafeti 4 x 200 metara (plivanje perajama), zatim 28. mjesto u disciplini 200 metara, 32. mjesto na 50 metara te 35. mjesto na 100 metara. Osim toga, sudjelovao je i u mješovitoj hrvatskoj štafeti 4 x 100 metara koja je također završila na 12. mjestu.

S obzirom na njihovu mladost, Florijanovi i Vidovi rezultati u svjetskoj seniorskoj konkurenciji zaista se mogu smatrati odličnima. Nakon Neverinih naslova ekipnih državnih prvaka u svim kategorijama te mnogobrojnih pojedinačnih naslova, medalja (ukupno 124) i rekorda, njihov prvi nastup na Svjetskom prvenstvu je vrhunac sezone.

"Malo sam stisnuo da sezonu završim pozitivno", rekao je Vid koji je, nakon samo dva mjeseca treniranja, (usput) položene državne mature, postavio novi državni seniorski rekord na 800 metara.   

Plivači Ronilačkog kluba Nevera prvi su put sudjelovali na najvećoj manifestaciji njihovog sporta, te postigli odlične rezultate, pogotovo kada se uzme u obzir jaka konkurencija na natjecanju, ali i njihova mladost. Upravo zato, možemo pretpostaviti da je novi uspjeh Ronilačkog kluba Nevera već iz ugla, a za koji dan slave tek treći rođendan! Čestitamo!

Komentari