Sjeverni Jadran: Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah

Sjeverni Jadran: Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah Sjeverni Jadran: Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah
Lidija Lijić (u sredini) odmah po izronu (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka) Lidija Lijić (u sredini) odmah po izronu (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka)
Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka
Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka
Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka
Sutkinja Maja Božiček (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka) Sutkinja Maja Božiček (Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Branka Malnar / HRT - Radio Rijeka

Na moru između Cresa i Plavnika u tijeku je Međunarodno dubinsko natjecanje u ronjenju na dah, ujedno i prvo prvenstvo Hrvatske u sve četiri dubinske discipline. Organizator je AIDA Hrvatska, nacionalni ogranak najveće i najpriznatije svjetske organizacije za praćenje i promicanje ronjenja na dah.

Osim toga AIDA brine i o sigurnosnim standardima i edukaciji.

U veliko plavetnilo zaronilo je 16 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Austrije i Hrvatske. Kako je na Kvarneru na dubini dubini od 70 metara? 

Poslušajte što su o prvom natjecanju na najdubljem dijelu Sjevernog Jadrana rekli organizator i jedan od naših najboljih ronioca na dah Vitomir Maričić, glavna sutkinja Maja Božiček i Lidija Lijić odmah poslije izrona:

Vitomir Maričić nad najdubljom točkom Sjevernog Jadrana, pripremila Branka Malnar

Sutkinja Maja Božiček, pripremila Branka Malnar

Lidija Lič odmah po izronu, pripremila Branka Malnar

Komentari